Wie ben ik?

Als jongste in het gezin was het soms lastig om gehoord te worden. Door de reacties uit mijn omgeving (of het uitblijven ervan) was ik toen al het brede terrein van het communicatievak aan het verkennen: de aandacht trekken, de boodschap overbrengen (vaak ludiek) en het doel bereiken.

 

Door mijn studie Communicatiewetenschap (MSc) ben ik me bewust geworden van de vele facetten van het communicatieproces: Met wie ben ik ‘in gesprek’? Wat raakt jou? Hoe zorg ik ervoor dat je me ziet, dat je me hoort, dat je leest wat ik schrijf? Weet je me te vinden? Kun je me bereiken?

 

Op basis van wat we waarnemen, kennen en weten, nemen we dagelijks onze beslissingen. Dat is niet altijd een rationeel proces. We worden ook graag verleid: door mooie woorden, een verrassende verpakking.

 

In ‘communicatie’ zit de betekenis van ‘samen’ of ‘gemeenschappelijk’. Door de mensen met wie ik werk, krijg ik nieuwe inzichten, associaties, ideeën en voeg ik kennis en ervaring toe of vervang ik oud door nieuw. Een goede adviseur vraagt, luistert en zorgt voor verbinding. Ik doe dat met de focus op resultaat en geniet volop van de weg daarnaartoe.

 

Klik hier voor mijn Linkedin-profiel.

 

Terug naar home