Blog

Thuis

 

Thuis. 5 letters vormen een alledaags woord. Maar door velen verlangend, proevend op de tong, uitgesproken.

 

De reis was lang en vermoeiend. Het vliegtuig zet eindelijk de landing in. Met m’n voorhoofd tegen het raampje voel ik me geroerd bij het weerzien van de groene weilanden, de omringende slootjes, de bonte koeien. Hoe vaak heb ik daar met lege ogen naar gekeken? Diep in gedachten bij de waan van de dag.

 

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Altijd maar doorgaan, tot we bij het gaatje zijn. En daar gaat het mis. Het blijkt een gat in de markt: #mindfulness, #happinez, #bewustleven, #bezinning, #onthaasten, #retraites, om maar wat ‘keywords’ te noemen. ‘Kom in stilte tot jezelf op Bali’ lees ik in een advertentie.

 

Ik ben weer thuis. De wieltjes van mijn koffer maken veel lawaai op de klinkertjes. Ik sta stil en geniet van de vredige aanblik van mijn huisje, het bankje, de fruitbomen. Beelden en geluiden van de afgelopen dagen gaan door mijn hoofd. Ze vervagen en verstommen terwijl ik naar een musje kijk. Hij houdt met z’n pootjes een takje stevig vast en wiebelt mee met de wind, zijn grijsbruine veertjes waaien op. Ik laat mijn koffer staan en ga liggen in het gras. Blauwe lucht en pluizige wolken, een paardenbloem kriebelt tegen mijn rug, een hommel vliegt snorrend langs.

 

Geluk is vaak dichterbij dan je denkt.

 

 

——————————————————————————————————–

Wil je mijn volgende blog niet missen? Vul dan hieronder je gegevens in:

 

Terug naar home